ÄÄNESTÄ Jyty vaaleissa!

7.10.2020

Jäsenet voivat vaikuttaa antamalla äänensä Jyty vaaleissa.

JYTY VAALIT

 

Sinulla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa oman ammattiliittosi Jytyn päätöksentekoon.

 

Jytyssä järjestetään liittovaltuuston vaalit syksyllä 25.9.–8.10.2020. 

 

Äänestäminen Jyty-vaaleissa tapahtuu helposti sähköisen vaalijärjestelmän kautta. Jokaisella jäsenellä (ei kannatusjäsen) on käytössään yksi ääni ja äänestäminen tapahtuu oman vaalipiirin vaalissa. Eniten ääniä saaneet tulevat valituksi. 

 

Äänestäminen

Äänestäminen Jyty-vaaleissa tapahtuu helposti sähköisen vaalijärjestelmän kautta. Vaalijärjestelmä on internet-selainpohjainen ja helppokäyttöinen. Äänestäminen onnistuu kätevästi tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella. Ainut vaatimus on internet-yhteys. Äänestysaika alkaa 25.9.2020 klo 08:00 ja päättyy 8.10.2020 klo 20:00. Äänestysaikaa on kaksi viikkoa.

Vaalijärjestelmä on rakennettu siten, että vaalisalaisuus säilyy. Eli kukaan ei pysty selvittämään ketä kukin on äänestänyt. Tunnistautuminen vaalijärjestelmään tehdään jäsennumerolla ja syntymäajalla (ppkkvv). Jäsenyyden on oltava voimassa, jotta voi kirjautua järjestelmään ja suorittaa äänestyksen.

Jokaisella jäsenellä (ei kannatusjäsen) on käytössään yksi ääni ja äänestää voi vain oman vaalipiirin vaalissa. Valtakunnallisten yhdistysten jäsenet äänestävät siinä vaalipiirissä, jossa heillä on jäsenrekisteriin merkitty kotipaikka. Jyty-vaalit käydään enemmistövaalina, eli vaalipiirissä eniten ääniä saaneet tulevat valituksi liittovaltuutetuiksi (niin moni kuin paikkoja on vaalipiirissä). Vaalipiireittäin valitaan myös yleisvarajäsenet. Yleisvarajäseniksi valitaan samasta vaalipiiristä seuraavaksi eniten ääniä saaneet ehdokkaat äänimäärän mukaisessa järjestyksessä. Yleisvarajäseniä valitaan puolet siitä määrästä, mikä vaalipiirissa valitaan varsinaisia valtuutettuja.
 

Äänioikeus ja vaalikelpoisuus Jyty-vaaleissa määräytyy 1.6.2020 jäsenmäärätilanteen mukaan. Kyseiseinä päivänä Jytyn työvoimajäsenenä olevat ja jäsenvelvoitteensa suorittaneet saavat äänioikeuden vaaleissa. 

 

Lahjakorttien arvonta äänestäneiden kesken

Kaikkien Jyty-vaaleissa äänestäneiden kesken arvotaan neljä (4) kappaletta 100 euron arvoisia S-ryhmän lahjakortteja.

 

 

Jyty-vaalien ehdokasgalleria

Voit tutustua vaaleissa ehdolla oleviin henkilöihin ehdokasgalleriassa, jonne on kerätty vaalipiireittäin tietoa kaikista ehdokkaista kuvineen.

 

 

Äänestysohjeet:

1. Lue ensin nämä ohjeet huolellisesti alusta loppuun!

2. Kirjaudu äänestysjärjestelmään seuraavasti:
käyttäjätunnus = jäsennumerosi (löytyy jäsenkortistasi) ja salasana = syntymäaikasi (ppkkvv)

  • Jäsennumeron löydät myös kirjautumalla Jytyn jäsenen sähköiseen asiointipalveluun Jässäriin ja menemällä siellä kohdasta "Jäsentiedot" kohtaan "Henkilötiedot".
  • Mikäli et vieläkään pääse kirjautumaan, ota puhelimitse yhteys Jytyn jäsenrekisteriin, puh. 020 789 3720 (ma–pe 9–15).

 

3. Paina oman alueesi vaalin kohdalta "Äänestä". Valtakunnallisten yhdistysten jäsenet äänestävät siinä vaalipiirissä, jossa heillä on jäsenrekisteriin merkitty kotipaikka.

4. Voit katsoa ehdokkaista tarkempia tietoja painamalla ehdokkaan kohdalta "Esittely" tai menemällä Jytyn nettisivujen ehdokasgalleriaan.

5. Valitse ehdokkaiden joukosta se henkilö, jota haluat äänestää ja paina ehdokkaan kohdalta Äänestä.

6. Vahvista vielä lopullinen valintasi painamalla valitsemasi ehdokkaan kohdalta "Vahvista äänesi".


Siirry äänestysjärjestelmään osoitteesta: https://vaalit.jytyliitto.fi/